Gratis afhentning i Aarhus C 📍

Protective Styles – Tips til at "preppe" dit hår

Protective Styles – Tips til at "preppe" dit hår

Protective Hair Styles er frisurer, der beskytter dit naturlige hår. Eksempler på disse kan være box braids, cornrows, twist eller weave-ons. Fælles for dem alle er, at håret er beskyttet og ikke udsættes for manipulation fra varmestyling, detangling, stamme opsætninger mm. Og hvis disse frisurer udføres og passes korrekt, er de helt ideelle, hvis du ønsker at opnå mere længde og sundere hår.

Protective styles tager ofte tid at lave, og hvis ikke ens hår er ordenligt forberedt, kan dette forlænge processen endnu mere. Jeg har derfor samlet en lille guide med 7 steps, jeg selv bruger til at preppe mit hår inden jeg skal have det flettet, som både gør processen mere behagelig og forkorter den overordnede tid, så det kun tager 4,5 time at flette mit hår frem for 6 timer.

 1. Cleansing
  Start med en rensende shampoo – før du går i gang med en protective style, er det vigtigt at rense dit hår og din hovedbund for produktrester, skæl og snavs. Ofte er det sværere at vaske og rense dit hår og hovedbunden i de her styles, så det er en fordel at sørge for det er gjort grundigt inden. Brug en rensende shampoo, så dit hår er helt rent og klar til at blive stylet.

 2. Deep conditioning
  Forkæl dit hår med dybdegående pleje – giv dit hår en kærlig behandling med en hårmaske eller hårkur, der tilfører masser af fugt og modvirker tør hovedbund. Velplejet hår er lettere at arbejde med, når du skal lave beskyttende frisurer, da det filterer mindre og er mere medgørligt. Desuden tåler de fleste protective styles ikke tunge hårplejeprodukter, så det er også en fordel at gøre inden. 

 3. Moisturising
  Fugtighedsgivende plejeprodukter kan hjælpe dig med at tilføre ekstra fugt til dit hår. Efter hårvask, mens håret stadig er fugtigt kan du påføre en leave-in conditioner, som vil gøre dit hår nemmere at arbejde med, inden du går i gang med frisuren. Brug også gerne en sealing butter eller en sealing oil for at begrænse fugttab.

 4. Detangling
  Red håret grundigt igennem – før du begynder på en beskyttende frisure, må du sørge for at rede dit hår godt igennem. Dette sparer dig meget tid og gør processen mere behagelig. Start med at udfiltre eventuelle knuder med fingrene og brug herefter en bredtandet kam eller en afrokam. 

 5. Stretching
  Hvis dit hår har meget struktur og samtidig er meget tykt, er det ofte nemmere at strække håret, før du laver en beskyttende frisure. Efter hårvask og pleje kan du lade håret være fugtigt og dele det op i større sektioner, som du twister omkring hinanden. Når håret tørrer i twists, stækkes den naturlige krølleform ud. Alternativt kan du også bruge en føntørrer og en børste til at strække det tørt, sektion for sektion. Men hvis du forsøger at undgå varmestyling, er twists-metoden en god idé. Så undgår du også at håret når at filtre igen inden det skal flettes.

 6. Massaging
  Plej din hovedbund inden du går i gang med en beskyttende frisure. Massér din hovedbund med naturlige olier, som mandel eller jojobaolie, blandet med pebermynte eller rosmarinolie for at stimulere hårvækst og du reducerer kløe og irritation fra tørhed.

 7. Trimming
  Få klippet spidserne inden du laver en beskyttende frisure. Dette fjerner eventuelle spaltede spidser, som kan bidrage til filtring og knuder, og det  hjælper med at opretholde hårets sundhed.

Hvis det virker uoverskueligt med alle 7, så vælg de tips, du synes giver mest mening for dig. Der er altid bedre at gøre lidt frem for ingenting og jeg er sikker på bare at gøre 2 eller 3 af tingene inden dit hår skal flettes eller twistes næste gang, vil gøre en stor forskel.

Rigtig god fornøjelse 🤎

Previous post Next post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published