Gratis afhentning i Aarhus C 📍

SheaMoisture – Step 1: Hvad er min hårtype?

SheaMoisture – Step 1: Hvad er min hårtype?

Bestemmelse af hårtype kan hjælpe dig med at finde de produkter, der passer bedst til dit hår. Ligesom med hudpleje, hvor man kan vælge forskellige hudplejeprodukter alt efter ens hudtype, kan man gøre det samme med hårtyper. Ved at bruge de rette hårplejeprodukter til ens hårtype, kan man opnå den optimale pleje og derved få sundt og velplejet hår. 

SheaMoisture har lavet en visuel repræsentation af de forskellige hårtyper i det der hedder André Walker-systemet. Sammen med deres billeder, vil vi kort gennemgå de forskellige hårtyper og deres kendetegn, så du lettere kan finde din type.

Mange har ofte en kombination af flere hårtyper på hovedet. Derfor vil du ikke nødvendigvis føle at du kun passer ind i én kategori eller underkategori. Det er helt almindeligt. Vigtigst er, at du finder det, der kommer tættest på. Mange produkter kan også bruges til flere subkategorier, og det vil derfor ikke være vanskeligt at finde den rette pleje 🤎

Find Your Hair Type

 Type 1: Straight / Glat hår

Generelt kan man sige, at type 1 hår er glat, men det kan deles ind i tre underkategorier – 1A, 1B og 1C. 

 • Type 1A-hår er meget fint, tyndt og blødt, og vil når det er velplejet fremstå skinnende. 1A er en meget almindelig hårtype i Skandinavien. 
 • Type 1B-hår har lidt mere tekstur og fylde end Type 1A-hår, men er stadig overvejende glat. En hårtype der oftes ses mange steder i Asien. 
 • Type 1C-hår, er den af typerne, der er mest resistent mod varmestyling og hårstråene er tykkere end ved de andre i type 1.

Find Your Hair Type

Type 2: Wavy / Bølget hår

Type 2-hår er det vi kender som hår med fald eller bølget hår. Mange med type 2 tror fejlagtigt, at de hører til type 1-kategorien fordi deres vaske- og stylingprodukter udglatter deres hårs naturlige struktur. 

 • Type 2A-hår er fine og tynde hårstrå, som relativt nemt kan varmestyles. 
 • Type 2B er karakteriseret ved naturligt have bølger, der har det med at følge hovedets form.
 • Type 2C er hår, der let frizzer (kruser) og har en relativt grov struktur.

Find Your Hair Type

Type 3: Curly / Coily

De krøllede hårtyper defineres ved at have bløde krøller der er"S"-formede. Hårstrået vokser ikke flat ud ad hårsækkene, og af den grund vil naturligt krøllet hår ofte ikke være helt ligeså skinnende som Type 1 og 2-hår. De naturlige olier fra hovedbunden vil nemlig nemmere kunne bevæge sig ned af hårstrå, der vokser fladt ud af hårsækkene. 

 • Type 3A-håret er fint og skinnende med løse krøller.
 • Type 3B har ofte mange forskellige typer krøller, varierende fra bouncy ringlets (spiral-formede, store løse krøller, nogen kalder det prinsessekrøller) til tætte proptrækkerkrøller. 
 • Type 3C-hår defineres ved tætte krøller eller coils (spoler) – proptrækkerkrøller. 

Find Your Hair Type

 

Type 4: Coily / Kinky

Der findes ikke et gængs dansk ord for Type 4, men vi bruger oftest bare Kinky eller Type 4, om hårtypen, der kendetegnes ved meget tætte snoede krøller. Typisk vil type 4 hår også være meget fyldigt, men det er også den hårtype med de mest sarte hårstrå.

Ofte virker type 4-hår meget tykt, men det er faktisk meget fint, med flere tynde hårstrå tæt pakket sammen. Type 4 er den mest almindeligt hårtype blandt folk med afrikansk afstamning. 

 • Type 4A-håret er fyldt med små, tætte snoede krøller. Krølleformen er blød og ligner et "S", når man strækker hårstråene ud. 
 • Type 4B-hårets krøllede struktur er mindre defineret og mere frizzy end type 4A. Her vil krøllenformen have mere skarpe vinkler når hårstrået strækkes ud, og ligne et "Z".
 • Type 4C-håret er meget mere porøst end de andre hårtyper og har svært ved at optage fugt. 4C er den hårtype med helt tætteste, små krøller. 

Når du har fået bestemt din hårtype, kan du gå videre til vores oversigt, som viser hvilke produktserier fra SheaMoisture, der passer til din hårtype her

  Previous post Next post

  Leave a comment

  Please note, comments must be approved before they are published