Gratis afhentning i Aarhus C 📍

Välkommen till A for Afro-bloggen

Welcome to the A for Afro blog

Låt mig ta en minut att presentera mig själv. Jag heter Suzanne. Jag är den högljudda lilla flickan till vänster - och det är jag fortfarande. Jag är nog den lata dottern när det kommer till hår. Men jag älskar fortfarande att ha fantastiskt studsande lockigt hår utan ansträngning. Självklart. Det stämmer inte, och min hårresa har precis börjat. Och förlåt för det allvarliga ansiktet till höger. Jag försökte se femme-fatal-ish ut. Det fungerade inte.

Afro familj presentation Jag är med i A for Afro, som är ett familjeföretag. Läs mer om oss här. Min mamma, Mamma Stella, är en afrikansk frisör, med hår som ständigt förändras. Jag tror inte att mina danska vänner någonsin sett henne med samma frisyr två gånger i rad. De blev förvånade. Precis som jag.

Mitt hår förändrades aldrig – och som mina danska vänner märkte; "det verkade inte växa". Så jag klippte det inte. Och det gör jag fortfarande inte. Men jag vet, jag borde. Och bli inte för upphetsad. Det kommer inte att komma någon "big chop" inom en snar framtid. Men jag kanske trimmar kanterna... lite.

Så min frisyr förblev alltid densamma. Tja... förutom några lätta lådflätade tonåringar och några tidiga tjugotal med ett för varmt plattjärn.

Trollkarlar av hår

Jag är lite av en hårkonservativ – men bara när det kommer till mina egna lockar. Jag är mamma till tre, två av dem tjejer, så nu måste jag lära mig. Min lillasyster, Vanessa, som är grundare av A for Afro-butiken, byter hår ofta, och vad hon än gör så ser hon bara fantastisk ut. Hon är som min mamma. En trollkarl med hår.

Jag ville bara vakna upp med fantastiska lockar, men jag vaknade mest med platta lockar och en tillbaka helt platt på ena sidan. Jag hatade också långa bilturer, för mitt hår skulle vara platt i ryggen, för att det var så torrt.

Jag trodde verkligen att om jag bara tvättade det dagligen så skulle mina lockar definieras. Du vet... vatten definierade det. Det första. Inte i slutet av dagen. Då skulle det vara torrt och trassligt. Så du började få problem.

Min första före- och efterbild någonsin

"Sluta tvätta håret varje dag", min mamma predikade alltid, men hey... hon hade inte samma sorts lockar som jag, så jag trodde att jag visste bättre. Jag var tvungen att tvätta den, för mina lockar var platta. Så du hade två. Jag övertygade mig själv om det i ett decennium. Och eftersom min mamma var frisör slutade jag gå till en.

Så här såg mina lockar ut INNAN och EFTER jag började lyssna på min mamma.

Före och efter lockig tjej bild

Nu vaknar jag faktiskt med fantastiska lockar, och jag tvättar det inte varje dag, så det är verkligen lätt att hantera. Jag försöker bara tvätta det varje söndag, vilket inte längre är en vilodag. Men det är en bortskämd dag för mitt hår.

På den här bloggen kommer jag att dela med mig av allt det fantastiska jag har lärt mig om hår under de senaste 12 månaderna, och jag kommer också att lägga till några intervjuer, tips, gästförfattare och videor.

Och vem vet, jag kanske till och med klipper mig snart. Eller inte. Rom byggdes inte på en dag.

Håll dig lockig

Curly Sue

Nästa inlägg

Kommentera

Vänligen notera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.